Što je OpenAI GPT-3? Kako radi, primjene, benefiti, ograničenja…

S iznimnim uzbuđenjem želimo podijeliti isječak s nedavnog Meetupa na temu GPT-3, treće generacije Generative Pre-trained Transformer-a, koji je održan u organizaciji Digitalne Dalmacije u prostorima PICS-a na splitskom FESB-u. Ovo informativno predavanje okupilo je brojne znatiželjnike željne saznati više o moćnom alatu temeljenom na umjetnoj inteligenciji.

Saša Mladenović i Goran Zaharija, stručnjaci, članovi Istraživačke grupe za razvoj umjetne inteligencije, sa splitskog PMF-a, pružili su uvid u GPT-3 i njegove , naizgled, nevjerojatne mogućnosti. Ova neuronska mreža dubokog učenja, s preko 175 milijardi parametara, sposobna je generirati tekst različitih vrsta na temelju upita postavljenog prirodnim jezikom. To znači da može generirati kôd, dijagrame, kvizove, slike, meme, recepte i još mnogo toga.

Sudionici Meetupa su imali priliku postaviti pitanja i dublje razumjeti GPT-3, uključujući njegov rad, prednosti, rizike i ograničenja. Saša Mladenović i Goran Zaharija nisu samo dijelili informacije o sadašnjem stanju GPT-3, već su također raspravljali o povijesti ovog impresivnog modela te njegovoj budućnosti u svijetu umjetne inteligencije.

Ovo je bila dobra prilika za networking i razmjenu iskustava s drugim entuzijastima koji prednjače u usvajanju novih tehnologija. Naš Meetup na temu GPT-3 bio je večer puna inspiracije i novih spoznaja, a svi su otišli s obogaćenim znanjem i novim kontaktima.

Hvala svima koji su se pridružili ovom događanju, a vidimo se na budućim Meetupima!